This collection of quotes is being compiled by Lo Snöfall

23 October 2011

http://no.wikipedia.org/wiki/Arne_Skouen
Tematisk handler mange av filmene om mennesker som "kommer inn i varmen". Budskapet hadde ofte med samhold, solidaritet og avhengighet mellom mennesker å gjøre, og han hadde gjerne outsidere som hovedpersoner. Han ble fascinert av nettopp dette tema i miljøet rundt Cirkus Arnardo og laget filmen "Cirkus Fandango" i 1954. Arnardo spilte selv sammen med Toralf Maurstad og Joachim Holst-Jensen.
Mellom 1965 og 1967 lager han en trilogi om psykisk utviklingshemmete barn. Han hadde selv fått en psykisk utviklingshemmet datter og ble opptatt av dette temaet. Den første filmen, "Om Tilla", er en slags drømmevisjon om hvordan psykisk utviklingshemmede kan fungere og passe inn i samfunnet.
Den andre filmen i triologien het "Vaktpostene" og handler om institusjoner for psykisk utviklingshemmede som ikke strekker til. Den tredje, "Reisen til havet", handler om utilstrekkeligheten i ettervernet for de som bryter ut av institusjonene. I disse filmene jobbet han med sin andre datter, Synne, i hovedrollen.

Blog Archive