This collection of quotes is being compiled by Lo Snöfall

22 April 2009

24 Direkt veckotablå v.17

FN:s klimatpanel och religioner för fred

Hej och välkomna till en fullmatad vecka med 24 Direkt!

Vi börjar på måndag 9.30 med Nobelpristagaren Jean-Pascal van Ypersele från FN:s klimatpanel IPCC, som diskuterar de senaste rönen med polarforskaren Yves Frénot och meterologiprofessor Erland Källén (svensk text). Eftermiddagen fortsätter på samma tema med föreläsningar från klimatkonferensen - Ett nytt grönt kontrakt för Sverige.

På tisdag får vi möta TV-kocken Sara Begner och koldioxidbantaren Staffan Lindberg, som diskuterar varför svenskarna slänger så mycket användbar mat. Detta följt av het debatt i riksdagen om jobbkrisen och bonussystem mm.

På onsdag ska vi visa ett unikt möte mellan tre världsreligioner: kristendomen, judendomen och islam. Biskop emeritus Bengt Wadensjö har samlat till rådslag om religionens roll för att skapa fred i världen. Vi får se samtal mellan ärkebiskopen av Syrien Isidore Battikha, Hassan Hanafi, professor i filosofi, Universitetet i Kairo och Daniel Rossing, chef för judisk-kristna centret i Jerusalem. Detta varvat med intervjuer av reporter Sara Arvidson. Allt är textat till svenska.

Torsdagen inleds av direktsänd debatt om gränsöverskridande sjukvård i EU-parlamentet, följt av ett seminarium om hur de sociala trygghetssystemen fungerar över gränserna i EU-länderna. Vi repriserar därefter den efterfrågade debatten om äldrevården, När blir det kul att bli gammal? med avbrott för direktsänd frågestund i riksdagen.

Fredagen inleds med ett seminarium om hur framtidens studiestöd bör se ut, följt av ett samtal om USA:s och Kinas roll i den nternationella klimatpolitiken.

Veckans författare är Per Gahrton, som skrivit boken Befria EU och som intervjuas av Karin Andersson.

Mycket nytta och nöje!

Vänligen

Sara Arvidson
redaktör 24 Direkt
SVT


Onsdag 2009-04-22

09:30 - 15:30 Religioner för fred
Bevittna ett unikt möte mellan höga representanter för tre religioner: kristendomen, judendomen och islam. Biskop emeritus Bengt Wadensjö har samlat till rådslag om religionens roll för att skapa fred i världen. Med bland andra ärkebiskopen av Syrien Isidore Battikha, Hassan Hanafi, professor i filosofi, Universitetet i Kairo och Daniel Rossing, chef för judisk-kristna centret i Jerusalem. Reporter Sara Arvidson.

http://svtplay.se/v/1529578/religioner_for_fred_inledning_dag_1

Blog Archive